Elke donderdag om 20:30 uur

Deelnemers

Carlos Platier Luna
Carlos is als judoka fysiek, maar ook mentaal sterk. Hij zit niet in de absolute top van Nederland, dus hij reist op de goedkoopste manier Europa door om toernooien te spelen. Ook als dit betekent dat hij 13 uur lang met andere judoka’s in een busje moet zitten. Hij kan zich goed afzonderen, maar is ook een teamplayer. Carlos kweekt snel goodwill bij mensen, maar hij is zeker niet op zijn mondje gevallen. Hij gaat hoe dan ook voor de winst. Opgeven komt niet in zijn woordenboek voor.
Kaj Gorgels
Kaj is in Nederland doorgebroken door zijn video’s ‘Kaj’s Typetjes’ op YouTube, die soms wel meer dan een miljoen keer bekeken zijn. In elke video kruipt Kaj in de huid van verschillende zelfbedachte personages. Deze uit de hand gelopen hobby is online een enorm succes. Voor RTL Concentrate, het YouTube-kanaal van de zender, presenteert hij het programma Zie Ze Liegen waarin BN'ers aan een leugendetectortest worden gekoppeld. Kaj wil de expeditie sociaal spelen, maar dat betekent niet dat hij niet tactisch bezig zal zijn. Integendeel. Mensen hebben het misschien niet snel door bij de goedlachse Kaj, maar hij zal niet schromen om zijn medekandidaten op te jutten en tegen elkaar uit te spelen. Kaj heeft uiteindelijk maar 1 doel en dat is de expeditie winnen.
Niels Gomperts
Niels maakte op 17-jarige leeftijd zijn tv-debuut met het programma V.T.W.G. (Veel Tijd Weinig Geld) in opdracht van Villa Achterwerk. Gomperts presenteerde het programma. Twee vrienden deden het camerawerk, geluid en montage. In 2010 was hij te zien in de film Shocking Blu, wat hem een Gouden Kalfnominatie opleverde voor beste mannelijke bijrol. In hetzelfde jaar kreeg hij de rol van Lucien van Walraven in de succesvolle Nederlandse serie Penoza. Naast acteur is Niels ook metaalbewerker. Hij verheugt zich erop om op het eiland met zijn handen bezig te zijn.
Shelly Sterk
Shelly was verslaggever bij Geen Stijl, BNN University en POWNED. Nu is ze een van de vaste gezichten van de populaire wetenschappelijke reeks Galileo (RTL5) en verslaggever voor RTL Boulevard. Shelly is groot fan van het programma. Ze heeft haar strijdplan al klaar. En dat betekent zelf de touwtjes in handen nemen; weten waar je aan toe bent. Op het eiland wil ze zich nuttig maken en ontdekken hoe sterk ze werkelijk is. Wat blijft er van haar over als het echt zwaar wordt?
Soundos El Ahmadi
Sinds 2007 behoort Soundos tot de comedians van Comedytrain. Drie jaar later toerde ze met haar eerste solotheaterprogramma Soundos aangenaam! door het land. In 2016 was Soundos als opvolger van Peter Pannekoek een paar keer huiscomedian bij De Wereld Draait Door en was ze een van de assistenten (idioten) in Ruben van der Meers Ruben en de idioten. Soundos is een enorme control freak en bang voor alles. Vooral met dit laatste is ze klaar. De expeditie is voor haar een enorme uitdaging die ze met beide handen aanpakt.
Anouk Hoogendijk
Anouk is een Nederlandse voetbalster. Ze begon haar voetbalcarrière bij FC Utrecht. In 2012 maakte ze de overstap naar Ajax. In januari van dit jaar maakte ze bekend dat ze stopt als international, met 103 interlands en negen doelpunten achter haar naam. Voetbal heeft veel raakvlakken met Robinson: incasseren, afzien en onderdeel zijn van een groep waarin niet je vrienden zitten. Al lijkt het tactische spel Anouk het leukst, ze ziet er ook erg naar uit om terug te gaan naar de basis.
Brace
Brace brak landelijk door toen Lange Frans & Baas B hem vroegen mee te werken aan hun single Moppie, die een grote hit werd. In 2005 zong hij het refrein van de hit Leipe Mocro Flavour van Ali B en Yes-R. Daarnaast bracht hij zijn eerste solosingle getiteld Vraag Jezelf Eens Af uit. In 2015 was Brace kandidaat voor The voice of Holland, waar hij derde werd. Dit jaar deed hij mee met het programma Beste Zangers. Brace is een kameleon. Hij zorgt er altijd voor dat iedereen hem aardig vindt, maar hij blijft een één-mans-soldaat. Hij doet mee met Expeditie Robinson omdat hij wil kijken of hij zich in deze barre omstandigheden kan redden.
Carolina Dijkhuizen
Carolina Dijkhuizen is zangeres en (musical)actrice. Ze speelde onder andere rollen in de musicals Aida, The Lion King, Sister Act en de Bodyguard. Op televisie speelde Carolina gastrollen in onder andere Bon bini beach, Spangen, Spoorloos verdwenen, Parels & Zwijnen en Meiden van de Herengracht. Naast het acteren is haar stem te horen in series/tekenfilms waaronder Barnyard en Transformers. Carolina is gek op kamperen, vissen en hutten bouwen. Haar vader was visboer, dus vissen fileren en vieze handen krijgen is ze gewend. Op het eiland wil ze zoveel mogelijk genieten, maar ook keihard voor de winst gaan.
Danny Froger
Danny Froger werd geboren in een artiestenfamilie. Zijn vader is zanger René Froger en zijn grootvader was volkszanger Bolle Jan. Zijn stiefmoeder is presentatrice Natasja Froger. In 2010 bracht hij samen met zijn vader en twee halfbroers de single Zo heppie! uit, die de 24e plaats in de Nederlandse Top 40 wist te behalen. Twee jaar later bracht hij zijn eerste solosingle Vandaag uit. Hetzelfde jaar won Danny een Buma Award als beste nieuwkomer. Danny is gek op spelletjes, maar hij kan heel slecht tegen zijn verlies. Hoewel hij altijd wil winnen, is vrienden naaien not done voor deze Jordanees.
Henk Poort
Henk zong bij diverse Europese operahuizen en in grote musicals, maar door de rol van Jean Valjean in Les Misérables leerde een breed publiek Henk kennen. Vorig jaar straalde hij als Auschurk in Whatskeburt, de musical, van De Jeugd van Tegenwoordig. Op het moment speelt hij een rol in de soap Nieuwe Tijden, een spin-off van GTST. Henk is de oudste deelnemer dit jaar, maar vergis je niet: Henk heeft een zwarte band in zowel judo als karate en zat jarenlang bij de commando’s. Hij is een echte Jordaanees, bloedfanatiek met een enorm gevoel voor humor. Met deze laatste eigenschap en persoonlijke aandacht weet hij mensen snel aan zich te binden. Hij heeft alleen een hekel aan grote egos’: “Als je wat kan heb je geen tijd voor kapsones”. Op het eiland zal Henk zich opwerpen als huttenbouwer. Voordat hij naar het conservatorium ging, heeft hij een opleiding tot meubelmaker afgerond.
Herold Dat
Herold weet als geen ander wat het is om af te zien en in groepen te opereren. Hij is 22 jaar werkzaam geweest bij defensie en heeft op hoog niveau aan wielrennen gedaan. Herold is een echte leider. In het dagelijkse leven draagt hij als zelfstandig ondernemer zijn kennis over discipline, zelfredzaamheid en reflectie over op anderen. Met zijn deelname aan de expeditie wil hij ontdekken of het nog steeds zo goed gesteld is met zijn eigen zelfredzaamheid.
Imke Wieffer
Imke volgt met haar deelname de voetsporen van haar moeder. Zij heeft het tot de finale van Expeditie Robinson 2006 geschopt! Haar doel: verder komen dan haar moeder. Imke is verloskundige en heeft jaren op hoog niveau volleybal gespeeld. Ze is competitief, goedlachs en heeft een hekel aan aanstellers. Ze kijk uit naar de proeven, maar ook om te leven in de natuur onder primitieve omstandigheden.
Joëlle Witschge
Deelname aan Expeditie Robinson is voor Joëlle een grote droom. Ze wil laten zien dat ze als model net zoveel kan bereiken als ieder ander. Eerder liep ze al de marathon van New York. Juist als mensen zeggen dat ze iets niet kan, wil ze het tegendeel bewijzen. Mensen denken dat ze een glamour girl is, maar ze is juist een tomboy! Gek op kamperen en ook voor de eetproef zou ze haar hand niet omdraaien. Joelle kan zich snel aanpassen aan haar omgeving en ligt vaak goed in de groep. Teamgevoel is voor haar belangrijk, maar ondertussen gaat ze vol voor de winst. Ook ten koste van haar eigen vader Richard.
Lil' Kleine
Lil’ Kleine is het alter-ego van Jorik Scholten en ras-Amsterdammer. Met vriend Ronnie Flex scoort hij in 2015 de enorme hit Drank & Drugs. Een jaar later brengt hij zijn debuutalbum WOP uit, waarmee hij direct binnenkomt op nummer #1 in de album top 100, wat nog nooit eerder een Nederlandstalig rap album is gelukt. Naast zijn enorme succes is Lil’ kleine met meer dan 2.000.000 volgers op zijn social kanalen uitgegroeid tot één van de grootste social influencers van de Benelux. Offline zijn wordt voor hem een uitdaging, maar hij kijkt ernaar uit om wat meer rust te hebben en genoegen te leren nemen met wat minder. Slapen op het strand en een hut bouwen lijkt Lil’ kleine wel wat. Maar bovenal, hij is een pokeraar, heeft hij veel zin in het spel.
Marieke Elsinga
Marieke begon haar loopbaan bij de radio. Vanaf 2011 maakte ze programma's bij verschillende zenders en vanaf 2013 kreeg ze een dagelijks radioprogramma bij Q-music. Elke maandagochtend ging ze op pad als verslaggever voor Mattie & Wietze. Twee jaar later maakte ze de overstap naar presentatrice bij omroep NH. Sinds augustus 2016 is ze te zien als co presentator bij RTL Late Night als opvolger van Luuk Ikink. Marieke heeft jarenlang waterpolo gespeeld, dus ze kan erg goed zwemmen. Verder is ze super fanatiek met spelletjes, dus bij een Robinson proef zal ze hoe dan ook alles geven.
Marlé Janssen
Marlé heeft een belangrijk geheim wapen: haar mond. Ze is werkzaam als negotiator bij de politie. Ze moet altijd onderhandelen onder stress, in situaties waarin het gaat tussen leven en dood. Tijdens de expeditie zullen deze skills van pas komen. Marlé vertrouwt niemand en zal het spel enorm tactisch spelen. Zelf wil ze kijken welke Marlé er naar boven komt. Ze heeft in haar leven al veel grenzen verlegd en deze grens wil ze ook over.
Nicole Buch
Als uitvoerend producent werkte Nicole voor verschillende producenten zoals Holland Media House en IDTV. Vanaf het moment dat ze in 1998 een relatie kreeg met Menno Buch produceerde ze ook al zijn televisieprogramma's. In 2012 starten ze samen het bedrijf Telebuch. Ze maakten voor RTL4 de documentaireseries Buch in de Bajes. Na Menno’s overlijden nam Nicole de presentatie van Buch in de Bajes over. In januari 2017 begon de reeks Buch buiten de Bajes. Door haar werk kan ze mensen binnen een paar minuten lezen en heel snel haar strategie bepalen. Deze eigenschap kan nog wel eens goed van pas komen tijdens de expeditie.
Richard Witschge
Richard heeft als profvoetballer zijn strepen verdiend bij Ajax en FC Barcelona. Tegenwoordig is hij individueel techniektrainer bij Ajax. Voor het eerst in de geschiedenis van Expeditie Robinson gaat er een vader-dochter duo mee. Dit trok hem dan ook over de streep; het lijkt hem waanzinnig om dit avontuur samen met zijn dochter te ervaren. Richard is dol op alles wat met survival te maken heeft. Hij speelt vier keer per week poker, dus tactisch gezien heeft hij wellicht een streepje voor. Richard zal proberen onder de radar te spelen. De proeven wil hij natuurlijk winnen, maar hij zal zijn kracht niet te veel etaleren. En als hij kokosnoten heeft gescoord en niemand ziet het, dan zou hij er stiekem zelf één opeten.
Roeland Fernhout
Roeland werd in 1995 bij het grote publiek bekend door zijn rol in de speelfilm Zusje. Tot zijn bekendste rollen horen die in televisieseries als All Stars en in films als Phileine zegt sorry. In 2015 vertolkte hij de rol van Ben Vonk in de succesvolle Videoland serie Zwarte Tulp. Vorig jaar nam hij na zestien jaar afscheid bij toneelgroep Amsterdam, omdat hij zin had in een nieuw avontuur. Eén van deze avonturen is zijn deelname aan Expeditie Robinson 2017. Roeland is een enorme Robinson fan, van het eerste uur. Zelf wil hij erachter komen welke kanten van zichzelf naar boven komen wanneer hij wordt gedropt op een eiland.