Elke donderdag 20:30

Deelnemers

Amara Onwuka
Dramatische wolkenluchten, een landschap gehuld in mysterieuze mistflarden, door de wind opspattend water. Het zijn stuk voor stuk prachtige composities! Niet voor niets is het weer al eeuwenlang een inspiratiebron voor vele kunstenaars. Ook Amara Onwuka, (geboren in 1975) geniet enorm van de veelzijdigheid van het weer. In 1999 studeerde de wageningse af als autonoom beeldend kunstenaar aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht en door de jaren heen is het weer haar blijven fascineren. “ Ik kan serieus in de auto mijn nek zowat verdraaien om een wolkenpartij bewonderen. Een ander zou zeggen, het zijn maar wolken hoor”, aldus Amara. Een vriendin wees Amara op de vacature voor mediameteoroloog bij MeteoGroup in Wageningen, waardoor ze deze fascinatie kon omzetten in werk. Na een intensieve interne opleiding en 7 jaar ervaring bij MeteoGroup zag ze bij RTL de mogelijkheid om landelijk door te breken. Inmiddels is Amara alweer ruim 2 jaar een van de vaste weergezichten van RTL en presenteert ze met veel passie en plezier, veelal live, het weer voor Buienradar, het Onbijtnieuws, RTL Z, Editie NL en het half 8 Nieuws.
Anna Speller
Na haar HAVO en Jeugdtheater Circel in Sittard en Jeugdtheater Partout in Maastricht deed ze mee aan het programma Starmaker, waardoor zij in jongeren popgroep K-otic kwam. Na 9 hitsingles, de ‘TMF Award’ en de ‘Top of the Pops Award’, ging de groep in 2003 uit elkaar. Anna nam lessen bij acteerstudio De Trap in Amsterdam, daarnaast heeft ze nog aan enkele workshops meegedaan, waaronder een selectiecursus van Frank Sanders en De Jaargang van Kemna. In 2004 speelde Anna de rol van Merel Westhof in de serie Het Glazen Huis. In 2006 was ze te zien in de speelfilm Het Woeden der Gehele Wereld waar ze de rol speelde van Joanna Oberstein. Verder was Anna te zien als Jacqueline Brunel in Onderweg Naar Morgen, in drie seizoenen van de BNN serie Feuten als ook in de film Feuten Het Feestje. Begin 2015 was ze te zien in de real life televisie serie over de girl band ADAM waar Anna onderdeel van uit maakte.
Danny Ghosen
Danny Ghosen is journalist/verslaggever voor het EO programma 3Onderzoekt, waarin maatschappelijke misstanden onderzocht worden en slachtoffers een stem krijgen. Hiervoor werkte hij voor het PowNews en had hij een leidende rol bij het programma PowLitie, waarin kleine criminaliteit op straat aangepakt wordt. De brutale verslaggever staat bekend om zijn vasthoudende interviewstijl en wordt gedreven door oprechte verontwaardiging over mistanden en onrecht. Danny groeit op in Libanon, een land dat verscheurd wordt door burgeroorlog. Omdat de situatie in zijn vaderland onveilig is vlucht hij op zijn vijftiende naar Nederland om asiel aan te vragen. Als asielzoeker is de weg naar het Nederlands burgerschap zwaar en beproevend. Na een zoektocht waarin vieze handen en fysiek werk niet worden geschuwd, vind de verslaggever zijn weg naar de journalistiek. In 2010 studeert hij af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Direct na zijn studie gaat hij als redacteur/verslaggever aan de slag bij Multiculturele Televisie Nederland (MTNL). Na een geslaagde reportage valt het oog van de nationale media op Ghosen en al snel maakt hij de overstap naar PowNed. Sindsdien is hij een toonaangevende reporter bij deze illustere omroep. Bij de omroep ontwikkelt hij een visie en voorkeur voor crime-verslaggeving en alles wat met misdaad en onrecht te maken heeft. Talloze onderwerpen worden massaal bekeken en komen in alle landelijke media uitgebreid aan bod. De energieke televisiemaker bedenkt, filmt en monteert zelf en verslaat altijd vanaf waar de actie is.
Elle Bandita
Rotterdamse rockzangeres Ryanne is geboren op 11 september 1984 in Vlaardingen en groeide op onder de rook van Rotterdam. Ze is al op jonge leeftijd begonnen met het maken van muziek. Vanaf haar 13e speelde zij al in bands, met als belangrijkste namen: Bad Candy, The Riplets, Voicst, Bullerslug en haar solo project/alter ego Elle Bandita. Ryanne heeft al vele optredens op haar naam staan waaronder Noorderslag, Great Escape, Sziget, Lowlands, South By en Southwest. Haar laatste album, 'Elle Bandita', verscheen in april 2014 op Caroline Records Benelux. Naast het maken van eigen werk, componeerde ze ook muziek voor theaterstukken en films. Dit jaar maakte ze haar acteerdebuut in de Telefilm 'Dames 4' en heeft ze opnames afgerond voor de nieuwe komedieserie 'Gloria'. Ook is ze regelmatig op tv verschenen in programma's als DWDD, Op Zoek Naar God en Spuiten en Slikken.
Jaap Jongbloed
CV Jaap Jongbloed Jaap Jongbloed is al jaren een van de gezichtsbepalende presentatoren van AVROTROS. Hij wordt geboren in Scheveningen, rondt zijn gymnasiumopleiding af in Den Helder, en studeert rechten aan de VU in Amsterdam. Na een korte periode als bedrijfsjurist verlegt hij zijn koers naar de tv-journalistiek. In 1980 neemt Wibo van de Linde hem aan als verslaggever bij Tros Aktua. Jaap presenteert in de jaren daarna een groot aantal tv-programma’s en maakt documentaires en specials. Eind jaren ’80 vormt hij een succesvol duo met Astrid Joosten in de spraakmakende talkshow Jongbloed & Joosten. Voor AVROTROS maakt Jaap diverse documentaires: onder meer over de politieke omwentelingen in Polen, het Nederlandse bedrijfsleven in Saoedi-Arabië, de TWA-vliegtuigkaping in Libanon en de ramp met de Herald of Free Enterprise in België. Hij interviewt diverse groten der aarde, zoals vakbondsleider Lech Walesa. Jaap heeft als eindredacteur en/of presentator een lange reeks programma’s op zijn naam staan, zoals de succesvolle misdaadprogramma’s Crime Time en Deadline en het langlopende Vermist. Daarnaast presenteerde hij onder andere Tros Aktua Export, Tros Vakantiekompas, Criminee, Vrijdag Robinson, In Kort Geding, Monument, De Nationale Misdaadmeter en Twee/Een Vandaag. Al vele jaren is hij presentator van ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’. Daarnaast maakt hij reportages en specials over het werk van het Liliane Fonds, waarvan Jaap ambassadeur is. In 2008 werd hij Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Kees van der Spek
Kees van der Spek is de bedenker en presentator van het programma Oplichters in het buitenland. In dit programma laat Kees zich vrijwillig oplichten in populaire vakantiebestemmingen. Aan de hand van verhalen van gedupeerden gaat hij op zoek naar oplichters en laat hij op die manier zien hoe de praktijk in elkaar steekt en waar een toerist op moet letten. Van der Spek was jarenlang de rechterhand en verslaggever-regisseur van Peter R. de Vries. Samen werkten ze aan talloze onthullende onderzoeken naar moorden, verdwijningen en oplichtingspraktijken. Uit zijn werkzaamheden kwam in 2008 het boek Achter de schermen bij Peter R. de Vries voort. Kees heeft voor zijn werk verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. In 2002 was hij de winnaar van het Gouden beeld en in 2008 won hij de International Emmy Award 'current affairs' en de Beeld & Geluid Award.
Kim Lammers
Sinds 2002 maakte Kim Lammers deel uit van het Nederlands Hockey elftal. In totaal speelde zij 200 interlands en scoorde 124 doelpunten voor oranje. Kim speelt bij LMHC Laren en seizoen (2015-2016) wordt haar 17e seizoen in de Hoofdklasse. Ze is een echte spits met een neusje voor de goal. In het seizoen 2006-2007 en 2011-2014 werd zij topscoorder. Met het Nederlands Hockeyteam behaalde Kim goud bij de Olympische Spelen in Londen. Daarnaast werd zij in 2006 en 2014 Wereld Kampioen. Tijdens het WK in Den Haag scoorde zij het mooiste doelpunt van het toernooi. Kim is een echte teamplayer en winnaar. Zij wil altijd het beste uit zichzelf halen en de mensen om haar heen, daarom startte zij in 2008 met haar eigen bedrijf. Haar missie is om mensen in beweging te krijgen in de breedste zin van het woord. Kim is enthousiast en gedreven en kan haar passie als geen ander op anderen overbrengen. In een waanzinnige motiverende presentatie, komen mensen in beweging en krijgen toehoorders honger om ervoor te gáán. In haar presentaties vertelt ze onder andere over meer uit jezelf halen en het groepsproces. Ze vertelt over haar diepte en hoogtepunten. Na haar hockeycarrière startte zij als directeur van het Ronald McDonald Centre (sportcentrum voor kinderen met een beperking) in Amsterdam Noord.
Klaas van der Eerden
Klaas van der Eerden (Amsterdam-Waterland, 1975) won in 1998 de Gongshow in comedy café Toomler en in 1999 de jury- en de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daarna toerde hij, gewapend met zijn dwarsfluit, tot en met 2002 op met zijn eerste cabaretprogramma Extreem. De recensenten ontvingen het debuut van Klaas heel positief: Het Parool: "...een perfect gevoel voor zelfspot en een uitdagende houding." De Telegraaf: "...hoeveelheid verbazende en grappige geluidseffecten. Iemand om in de gaten te houden..." NRC Handelsblad: "...energiek debuut" Utrecht Nieuwsblad:"...een echt goed en vooral leuk debuut." Klaas heeft tussen 2000 en 2014 iedere twee jaar een nieuw solo cabaretprogramma gemaakt. Alle programma’s zijn geregistreerd en uitgezonden door de VARA en bij Universal op DVD verschenen. Na Extreem! volgde Mix (2002), Schaap (2004), Wortels (2007), Schwalbe (2009), Breedbeeld (2011) en het best of-programma Sixpack (2013). Maar Klaas heeft meerdere noten op zijn zang. Dit jaar was Klaas te zien in het nieuwe en zeer populaire programma Foute Vrienden (RTL 5), waarin vier vrienden elkaar foute opdrachten laten uitvoeren. Daarnaast presenteerde hij verschillende programma’s zoals Klokhuis, Zaal Hollandia, Kinderen voor Kinderen, Het Kindersongfestival, VARA Laat en Wipeout. Kortom een gevestigde cabaretier/comedian met meer dan 1200 solo optredens èn een ervaren televisiepresentator.
Marian Mudder
Marian Mudder is actrice en schrijfster. Ze brak door bij het grote publiek met de rol van Nathalie Tellegen in Vrouwenvleugel. Een andere rol die haar op televisie faam bezorgde, was die van Vera Prins in de serie Baantjer. Daarnaast heeft ze in talloze televisie- en toneelproducties gespeeld w.o. Westenwind, IC, Goede daden bij daglicht, Voetbalvrouwen, Verborgen gebreken en Flikken Maastricht. In het theater stond ze twee seizoenen naast John Kraaijkamp Sr. In Gouwe Handjes, een stuk van Haye van der Heijden. Daarna volgde de voorstelling Mama, een komedie over het moederschap en speelde ze samen met Kees Hulst in de succesvolle voorstelling Mensenkinderen. Als schrijfster debuteerde Marian in 2009 succesvol met de roman Geluksblind. Haar levenslange liefde voor schrijven en haar belangstelling voor psychologie hebben haar aangezet tot het schrijven van romans waarin relaties centraal staan. Haar werk kenmerkt zich door haar feilloze gevoel voor pijnlijke situaties, haar fascinatie voor het menselijk onvermogen. Onlangs verscheen haar nieuwste roman, de thriller ‘OPIUM’. Komend seizoen is ze te zien in de voorstelling Fatal Attraction.
Oscar Aerts
De in 1989 geboren Oscar Aerts werd na het behalen van zijn Havo diploma direct aangenomen aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie. In 2011 studeerde hij af en speelde hij bij het Nationale Toneel in de Dreigroschenoper van Bertolt Brecht mee onder regie van Franz Marijnen. In 2011 was Oscar te zien in de speelfilm Gooische Vrouwen, waarin hij onder regie van Will Koopman de rol van Bastiaan op zich nam. Ook speelde Oscar gastrollen in series als Van God Los, Moordvrouw en Seinpost Den Haag. Oscar maakt deel uit van het theatergezelschap Hartenjagers, bij wie hij onder andere in de voorstelling Iedereen Behalve Ik speelde. Binnenkort is hij bij dit gezelschap te zien in de nieuwe voorstelling De Therapiegeneratie. In 2013 krijgt Oscar de rol van Vincent Muller in de populaire dramaserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook speelt hij een rol in de romantische komedie Mannenharten van Mark de Cloe. In 2015 is hij te zien in de succesvolle komedie Homies van Jon Karthaus.
Ronnie Flex
Ronnie Flex is een rapper en producer uit Capelle aan den IJssel. In 2012 wint hij de State Award voor Rookie Of The Year. Ook komt hij terecht in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Dit levert hem een contract op bij het label Top Notch. Na een aantal EP’s verschijnt in 2014 zijn debuutalbum: De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd. Dit jaar scoort hij een megahit met Drank & Drugs. Deze track, die hij samen met Lil Kleine uitbrengt, schiet mede dankzij de controversiële tekst direct naar de top van de charts.
Sander Janson
De in Schiedam geboren presentator Sander Janson is al jaren op de televisie te zien. Na zijn opleiding kwam hij bij John de Mol Producties terecht. Daar ging hij aan het werk als publieksentertainer. Na een aantal jaar werd hij in 2000 gevraagd als presentator voor zijn eerste televisieprogramma, Spott TV, met Viola Holt. Maar de meeste mensen kennen hem natuurlijk vooral van het programma Campinglife, wat hij al sinds 2002 met verve presenteert. Daarnaast heeft Sander ook veel andere projecten gedaan zoals Lotto Weekend Miljonairs, Nederland vertrekt, RTL Snowmagazine, RTL Vandaag, SOS Verbouwing en Ik kom bij je eten. Maar hij is ook wel eens deelnemer, bij bijvoorbeeld programma’s als Dancing on Ice en Topchef tegen Sterrenchef. Momenteel is Sander zelfstandige onder de naam ‘Sander Janson Entertainment’. Hij is werkzaam als freelance publieksentertainer en presentator in opdracht van verschillende productiebedrijven als Endemol Nederland, IDTV en de publieke omroep. Bijvoorbeeld voor programma's als: Miljoenenjacht, Eén tegen 100, Praatjesmakers, Kanjer-Surprise Show, Staatsloterijshow, Hints, Laat ze maar Lachen, Love Letters en de Edison Music Awards.
Sandra van Nieuwland
Sandra van Nieuwland Kort na haar debuut in ‘The Voice of Holland’ bestormde Sandra van Nieuwland op spectaculaire wijze de hitlijsten. Ondanks dat ze er in de halve finale uit lag veroverde ze met haar karakteristieke zangstem de harten van vele Nederlanders. Ze scoorde in totaal 5 nummer 1 hits, waarvan 3 tegelijkertijd op 1,2 en 3 in de single top 100. Na haar platina album met nummers als More en Keep Your Head Up schreef ze verder aan eigen materiaal waaronder de hit Hunter. Haar eerste soloalbum Banging on the Doors of Love werd goud en leverde haar een Edison op in de categorie Pop. Afgelopen jaar kon het publiek in meer dan 30 theaters getuige zijn van haar eerste succesvolle theatertour. Momenteel schrijft ze flink aan meer nieuw materiaal. Vanaf januari staat Sandra weer met een gloednieuwe theatershow op de planken in heel Nederland.
Sharon Doorson
Sharon Doorson (geboren in 1987) is een Nederlandse singer/songwriter. Ze wist al heel vroeg wat haar echte passie was. Vanaf het podium de wereld entertainen met vocalen. Op zesjarige leeftijd won zij de Mini Playbackshow. De jaren die volgden waren gevuld met dans en muziek en resulteerde erin dat Sharon in 2004 onderdeel uitmaakte van girlband Raffish, waarmee ze in 2004 in Nederland een nummer 1 hit scoort met de single Plaything. Na de afronding van haar studie aan de Popacademy, studeert Sharon in 2012 af aan het conservatorium in Rotterdam. Sharon, die inmiddels als solo artiest verder is gegaan, besluit deel te nemen aan het tweede seizoen van televisieshow The voice of Holland, waarin ze eindigde als één van de vier finalisten. In datzelfde jaar brengt Sharon haar debuut single Fail In Love uit en scoort daarmee direct een gouden plaat in Nederland. Haar tweede single, High On Your Love, maakt een nóg indrukwekkendere start in Nederland. De single bereikt de top 10 van iTunes. In 2013 brengt Sharon haar debuut album, Killer uit. Eind 2014 besluit Sharon om de muzikale richting te verschuiven van pure Dance muziek naar meer Pop.
Teske de Schepper
Teske de Schepper is YouTube/muziekartiest. Ze groeide op als jongste in een gezin van zes, tussen de weilanden en koeien van het dorpje Reeuwijk. Ze begon in 2009 met bloggen voor haar eigen online magazine Teske.nl en het maken van video’s op haar YouTube kanalen. Deze hobby groeide uit tot een fulltime baan en inmiddels bereikt ze ruim 1 miljoen jongvolwassen vrouwen per maand met haar content over lifestyle, food en reizen. Naast haar activiteiten op het internet is Teske ook actief bezig met het maken van muziek. Haar eerste single ‘Rewritten’ kwam in het najaar van 2014 op nummer 2 in de iTunes charts binnen. Inmiddels getekend bij platenlabel Universal Music en samenwonend in Amsterdam is ze bezig met haarzelf en haar muziek te ontwikkelen. Teske heeft een voorliefde voor geiten, macarons, de muziekgenres grunge en blues, schrijven en goede thrillers.
Tim Douwsma
Tim verwierf Nationale bekendheid door zijn deelname aan het SBS6 programma ´So You Wanna Be A Popstar´, waarin hij in 2007 een finaleplek wist te behalen. Daarna heeft Tim veel nummers uitgebracht waaronder ´Wil Je Bij Me Blijven Slapen´, ´Je Bent De Hemel´, ´Eén Zomeravond Met Jou´ en ‘Lisa’. Tijdens de opnames van ´De Beste Zangers Van Nederland´ in 2012, wordt Tim door Jan Smit gevraagd een album op te nemen met zijn zus Monique. Deze samenwerking resulteert in het gelegenheidsduo Monique & Tim. Naast zijn zangcarrière is Tim ook te zien in de bescheiden rol van Melle in de door Steven de Jong geregisseerde film ´De Hel Van ´63´ en presenteert hij een aantal televisieprogramma’s zoals ´Karaoke Kids´ op Z@pp. Daarnaast speelde hij zichzelf in ´Zaak Zappendael´, de interactieve detectiveserie op Z@pplive. In 2014 wordt Tim de nieuwe presentator van het AVRO programma ´Junior Dance´ en geeft namens Nederland de punten weg in de finale van het Eurovisiesongfestival 2014. Dit doet hij zo verdienstelijk dat de buitenlandse media er niet over uitgeschreven raken. In 2015 tekent hij een nieuw contract met AvroTros waar hij het komende jaar verschillende programma’s zal presenteren. Komend theaterseizoen zal Tim in de hoofdrol van Danny Zuko te zien zijn in de musical 'Grease’.
Wietze de Jager
De 26-jarige Q-music dj Wietze de Jager is geboren en getogen in Enschede. Op 1 november 2010 ging hij aan de slag bij Q-music, als nacht-dj tussen 04.00 en 06.00 uur. Sinds 3,5 jaar presenteert hij samen met Mattie Valk de succesvolle ochtendshow Mattie & Wietze, iedere dag te horen tussen 06.00 en 09.00 uur. Sinds de start van het duo zijn ze de snelst groeiende ochtendshow van Nederland. Met wekelijks ruim 1,2 miljoen luisteraars vormt de ochtendshow van Mattie & Wietze samen met de ochtendshows van 3FM en 538 de top drie in het Nederlandse radiolandschap. Het radio duo weet de luisteraar steeds opnieuw te verrassen met ludieke en vernieuwende acties. Zo ruilden ze eerder een week van leven met hun actie ‘Van Ruilen Komt Huilen’ en waren ze onlangs samen vader voor één week tijdens hun ‘Oppasweek’. Wietze ontwikkelde zijn liefde voor het radio-maken bij de BNN University. Naast BNN University was Wietze bij 3FM werkzaam als producer en presenteerde hij in 2008 de ochtendshow op Amsterdam FM.