Tot volgend jaar!

Nieuws

Kay Nambiar wint Expeditie Robinson

De winnaar van Expeditie Robinson is bekend. Na 32 dagen op drie verschillende Filipijnse eilanden blijkt dat Kay Nambiar de sterkste speler is van dit seizoen. Na een laatste bloedstollend spel slaagt hij erin als eerste met de kokosnoot het doel te raken en laat hij Ferry Doedens en Krystle Pullens achter zich.

Tijdens de finale uitzending zitten alle deelnemers in de zaal en worden alle ontwikkelingen van het afgelopen seizoen doorgenomen. Alle fragmenten hiervan, tot aan de spannende ontknoping, zijn terug te kijken op de site. Ook is er een laatste gesprek met Kay, waarin hij vertelt hoe hij de expeditie heeft ervaren... en geeft hij tips voor de deelnemers van volgend seizoen. Dat interview bekijk je hier.

Wie wint Expeditie Robinson 2014?

Na 32 dagen op drie verschillende Filipijnse eilanden wordt duidelijk wie de 'Robinson 2014' titel in de wacht sleept. Is het de tactische speler Kay, de hilarisch ongeduldige Ferry of toch de outsider; de frêle, maar mentaal zeer sterke Krystl? Deze drie, van in totaal achttien deelnemers, hebben de uitputtingsslag overwonnen en zijn druk met de laatste, loodzware opdracht. De uitslag van die proef wordt aanstaande donderdag duidelijk. Voor dit speciale moment komen alle kandidaten nog één keer bij elkaar. Het resultaat zie je donderdag vanaf 20:30 uur bij RTL 5.

Maak kans op een gesigneerd Expeditie Robinson bordspel!

Wie vind jij het meest Robinsonwaardig? Geef je mening en wie weet win jij één van de vijf bordspellen, gesigneerd door alle kandidaten van dit seizoen!

In het bordspel worden de spelers opgedeeld in twee teams met elk een eigen eiland. Elk team probeert te overleven door het eiland te verkennen en materialen te verzamelen. Hierbij strijden de teamleden tegen elkaar in spannende eliminatieproeven. Na de teamfase breekt de samensmelting aan, waarin de spelers individueel verder gaan en de afvalrace begint. De speler die na de samensmelting de meeste stemmen heeft uitgebracht op het laatst overgebleven kamplid, wint het spel en is de enige échte Robinson!

 

Doe mee met de prijsvraag

"Wat? Freddy en Kay beste vrienden?"

Wanneer Dennis aan Lobke vertelt dat Freddy en Kay al jaren beste maatjes zijn, kan ze het nauwelijks geloven... Bekijk nu het exclusieve filmpje.

"Ik deel Robinson met mijn beste Gappie"

Dat Kay en Freddy met elkaar bevriend zijn was al bekend. Maar hoelang kennen ze elkaar al? En welke rol speelde hun vriendschap in Expeditie Robinson? Bekijk nu het exclusieve interview met het tweetal.

"Ik schrik er nog steeds wakker van"

Rick Brandsteder zelf, maar ook zijn vrienden en familie, hadden van tevoren nooit verwacht dat hij zo ver zou komen. "Het zit niet echt in mijn bloed om te overleven buiten de deur". Hoe heeft hij zich staande weten te houden en met wie had hij graag in de finale gestaan? Hij vertelt het Dennis allemaal. Bekijk nu het exclusieve interview.

Zingen tegen de verveling

Was een aantal kandidaten al te zien in een karaoke bar, er wordt nog veel meer gezongen in Expeditie Robinson. We vonden in ons archief nog een paar echte pareltjes. Bekijk de video.

Polska: "wat een paranoia mafkees"

Mr. Polska is naar huis gestuurd. Dennis Weening praat een dag na zijn exit met hem. Wat Dominik vooral moeilijk vond, is dat hij niemand kon vertrouwen op het eiland. Hij dacht een deal te hebben met Freddy, maar ook daar was hij niet helemaal zeker van. "Ik vertrouwde hem eigenlijk ook niet als ik in die glazige ogen van hem keek...". Bekijk nu het gesprek.

Backstage bij de proeven

Waar worden de proeven van Expeditie Robinson opgebouwd? Jan, de 'grote man' achter de games neemt Dennis Weening mee achter de schermen, naar het eiland waar het allemaal gebeurt. Bekijk nu de video.

Ga naar: alle backstage video's

Stappen in de stad

Dennis Weening en Nicolette Kluijver hebben zin in een verzetje. En daarom gaan ze eens flink de bloemetjes buiten zetten... in een stadje met maar één straat: Caramoan. Bekijk het filmpje nu.

Backstage: hoe worden de spellen gemaakt?

Een uniek kijkje achter de schermen van Expeditie Robinson. Dennis Weening gaat kijken op een plek die je normaal gesproken niet te zien krijgt: de werkplaats van de 'carpenters'. Wie werken daar en wat moet er allemaal gebeuren voor de kandidaten een spel kunnen spelen? Bekijk nu het eerste deel.

Kijkje backstage: het huisje van Dennis

De wildste verhalen doen de ronde over de luxe resorts waar de crew van Expeditie Robinson zou verblijven. Bubbelbaden, champagne, 5 sterren hotels... Wat is hiervan waar? Dennis laat je zijn 'crib' zien!

Manuel door Ferry naar huis

Lang lijkt het er in aflevering 10 op dat een exit voor Lobke onvermijdelijk is. Er lijkt unaniem op haar gestemd te gaan worden door de kandidaten die niet op Winnaarseiland zitten. Maar dan bedenkt Ferry zich in alle luxe dat Manuel teveel extra stemmen in zijn bezit heeft. Tijd om in te grijpen. Met Sabrina en de geplaagde Lobke bedenkt hij een plan om zijn doel te bereiken. En met succes, want de van zijn tactiek overtuigde Manuel moet het onderspit delven en zijn spullen pakken. Nicolette kijkt een dag na zijn exit met hem terug in een exclusief gesprek. Bekijk nu de video.

Nicolette is bevallen

Onze eigen Nicolette is dinsdagavond bevallen van haar tweeling. Dat werd bekendgemaakt in RTL Boulevard. Nicolette heeft twee kerngezonde spruiten op de wereld gezet: Jesse en Ana-Sofia Staudt. De presentatrice liet Albert Verlinde weten dat de bevalling 'wonderbaarlijk goed' is verlopen. Ze mocht de kleintjes dinsdagavond direct mee naar huis nemen. Nicolette en haar man Joost hadden al een dochtertje, Isabella. Die werd geboren in 2012.

Nicolette en Joost: van harte gefeliciteerd!

Foto: Nicolette Kluijver

Remy zag vertrek niet aan komen

De sportman in Remy Bonjasky heeft hard gestreden. Maar... waar ging het mis voor hem in Expeditie Robinson? Nicolette Kluijver praat met hem na zijn exit.

Naar het intverview

 

Is er een dokter in de buurt?!

De deelnemers van Expeditie Robinson hebben het soms zwaar. Meestal gaat het goed, maar voor het geval er toch iets mis gaat is er de doktersboot. Nicolette Kluijver kijkt wat ze daar allemaal aan boord hebben. Bekijk nu het filmpje.

Drie exits in één uitzending

Een heftige Expeditie Robinson, met maar liefst drie exits in één uitzending. Moest Nadia het veld ruimen na haar verlies van Sabrina, Loek raakte geblesseerd en moest ook zijn spullen pakken. En toen de samensmelting met aan het einde een duel tussen Krystl en Anouk. Met als resultaat het vertrek van Anouk. Hoe heeft dit drietal Expeditie Robinson ervaren? Bekijk nu de exit-interviews.

Nieuw bordspel van Expeditie Robinson

Het nieuwe, avontuurlijke bordspel van Expeditie Robinson is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel. In het bordspel worden de spelers opgedeeld in twee teams met elk een eigen eiland. Elk team probeert te overleven door het eiland te verkennen en materialen te verzamelen. Hierbij strijden de teamleden tegen elkaar in spannende eliminatieproeven.

Na de teamfase breekt de samensmelting aan, waarin de spelers individueel verder gaan en de afvalrace begint. De speler die na de samensmelting de meeste stemmen heeft uitgebracht op het laatst overgebleven kamplid, wint het spel. De winnaar van deze bloedstollende afvalrace is de enige échte Robinson. Het bordspel is geschikt voor 2-6 spelers, vanaf 10 jaar en te koop bij onder andere Bart Smit en Intertoys voor € 24,95.

Leo vertrekt vrijwillig

Zijn verblijf in de hel is meteen het laatste wapenfeit van Leo. In zijn eentje ging het nog wel, maar na de komst van Nadia besluit hij op de gong te slaan, om Expeditie Robinson vrijwillig te verlaten. Waarom deed Leo dat? Bekijk het exclusieve interview.

Anouk een 'snitch'?

Anouk heeft gepraat. Mr Polska en Remy zijn hier niet zo blij mee en confronteren haar. Dat, maar nog veel meer, gebeurt er vanavond in aflevering 7. Bekijk de preview.

Backstage bij de Eilandraad

De eilandraad zorgde weer voor een spannend moment in Expeditie Robinson. De kandidaten zaten keurig op hun plek en de stemming verliep weer keurig. Achter de schermen wordt hard gewerkt om alles soepel te laten verlopen. Een van de personen die zich daar voor inzet is Floormanager Peter. Bekijk de exclusieve video van de Eilandraad backstage.

Robinson in één minuut

Leo zit sinds vorige week in zijn eentje in de hel. Hoe kwam hij daar ook alweer? Check de video van Robinson in één minuut. Dan ben je weer op de hoogte en klaar voor aflevering zes van donderdag.

Bekijk de video

Geen exit in Robinson

Een aflevering met een twist afgelopen donderdag. Drie teams werden er twee en er was geen exit. Maar wel een vertrek van Leo richting hel. Hij werd door zijn teamleden heengezonden, iets wat hij niet had verwacht. Hoe vergaat het Leo in de hel? Check de video.

Lone zag vertrek niet aankomen

Lone van Roosendaal is in de vierde aflevering van Expeditie Robinson naar huis gestuurd door haar teamgenoten. Een vertrek dat de musicalster/actrice niet aan zag komen. Nicolette praat met haar vlak voordat Lone op het vliegtuig stapt, terug naar Nederland. Bekijk de video.

Dennis bijna over zijn nek

Wat is de ergste opdracht van Expeditie Robinson? De eetproef haalt vast de top vijf wel. Donderdag is het zover voor de kandidaten. Dennis Weening en Nicolette Kluijver geven je alvast een voorproefje. Bekijk hier de video.

Manuel 'een naaier'?

De exit van Juliette van Ardenne van afgelopen donderdag was geen stille. De actrice zag haar vertrek niet aankomen en had van sommige spelers niet verwacht dat ze op haar zouden stemmen. Ze noemde Manuel Broekman zelfs een 'fucking naaier'. Met deze uitspraak heeft Juliette het nieuws gehaald in RTL Boulevard

 

Bekijk ook:
Manuel niet te vertrouwen?

en

Juliette niet blij met haar exit (exclusief interview)

 

Maak kans op een spectaculaire reis

Een roadtrip in California is voor heel veel mensen de ultieme droom! Dit jaar komt deze droom wel heel dichtbij. Doe mee aan de ROBINSON QUIZ en maak kans om een 10-daagse camper trip door Sunny California voor 2 personen. Je landt op Los Angeles en na één hotel overnachting krijg je de beschikking over je eigen camper waarmee je kan gaan en staan waar je wilt. Cruise langs de Pacific Coast Highway, bezoek Ventura, flaneer op de boulevard van Santa Barbara en laat je wegblazen door de schoonheid van de Grand Canyon. Jij bepaalt. Je reis eindigt in Las Vegas. Wat je doet in de tussentijd…its up to you! Ga naar de Quiz en doe mee!

Niet 14, maar 18 kandidaten

Niet 14, maar 18 kandidaten doen dit seizoen mee aan Expeditie Robinson. het vijftienjarige bestaan van het programma wordt gevierd met een recordaantal deelnemers. 

 

Naast de eerder bekendgemaakte kandidaten, gaan ook K1 vechter Remy Bonjasky, presentator Rick Brandsteder, presentatrice Nadia Palesa Poeschmann en actrice Juliette van Ardenne de strijd aan.

 

Die strijd wordt dit seizoen voor het eerst geleverd op drie verschillende eilanden op de Filippijnen: Hemel, Aarde en Hel. Niet twee, maar drie aan elkaar gewaagde teams strijden tegen elkaar en zijn overgeleverd aan de drie eilanden. 

 

Vanaf donderdag 4 september wekelijks te zien tussen 20.30 uur en 21.30 uur bij RTL 5 en ook dit keer vol van onaangename verrassingen, spannende taferelen en onverwachte intriges.

 

Wie wint Expeditie Robinson 2014?

 

Dit zijn de kandidaten

Donderdag 4 september start de nieuwe editie van Expeditie Robinson. Het is een jubileumeditie, want het is de vijftiende verjaardag van het programma.

Deze editie zorgt wederom voor spannende taferelen en intriges, dit keer op de Filippijnen. De cast bestaat ook dit jaar alleen uit BN’ers. Dit zijn de achttien VIP’s die het avontuur aan gaan:

Acteur Manuel Broekman
Zangeres Krystl
Acteur Ferry Doedens
Actrice Lone van Roosendaal
Acteur/cabaretier Leo Alkemade
Zangeres Coosje Smid
Rapper Mr. Polska
(musical)Actrice Anouk Maas
Acteur Loek Peters
Zeilster Lobke Berkhout
Rapper Freddy Tratlehner
Playmate Ancilla Tilia
Zanger/model Kay Nambiar
Zangeres Sabrina Starke

Wie wint dit jaar Expeditie Robinson? 

De presentatie is in handen van Dennis Weening en Nicolette Kluijver.

Uitzending RTL 5: vanaf donderdag 4 september tussen 20.30 uur en 21.30 uur.

Nicolette en Ferry in RTL Boulevard

Nicolette Kluijver en Ferry Doedens waren te gast bij RTL Boulevard. Daar werden de namen van de deelnemers van Expeditie Robinson 2014 bekendgemaakt. Bekijk de video. 

Namen kandidaten vanavond bekend

Op donderdag 04 september start de nieuwe editie van het hardste en meest spannende survivalprogramma ooit: Expeditie Robinson. Dit jaar viert het populaire RTL 5 programma haar vijftiende verjaardag. Deze jubileumeditie zorgt wederom voor spannende taferelen en intriges.

 

De cast bestaat ook dit jaar alleen uit BN’ers. De VIP’s die het confronterende avontuur aan gaan worden vanavond bekendgemaakt in RTL Boulevard, vanaf 18:30 uur bij RTL 4.