Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je veel gestelde vragen en de antwoorden daarop. Staat jouw vraag hier niet tussen, kijk dan onderaan deze pagina voor de contactgegevens
Tot wanneer kan ik mij aanmelden?
Je kunt je vanaf 19 februari steeds wekelijks tot de volgende maandag 10:00 uur aanmelden. De laatste week stopt op 9 april om 10:00 uur.
Van wanneer tot wanneer lopen de 7 spelrondes?
Opdracht 1: 19 febr. 12:00 tot 26 febr.10:00 uur
Opdracht 2: 26 febr. 12:00 tot 5 maart 10:00 uur
Opdracht 3: 5 maart 12:00 tot 12 maart 10:00 uur
Opdracht 4: 12 maart 12:00 tot 19 maart 10:00 uur
Opdracht 5: 19 maart 12:00 tot 26 maart 10:00 uur
Opdracht 6: 26 maart 12:00 tot 2 april 10:00 uur
Opdracht 7: 2 april 12:00 tot 9 april 10:00 uur
Wanneer is de castingdag en wat wordt er van mij verwacht?
Deze zal in de tweede helft van april plaatsvinden. Als je bent geselecteerd, ontvang je hiervoor een uitnodiging en meer informatie over de invulling hiervan.
Hoe worden de 100 deelnemers voor de castingdag gekozen?
Er worden 100 mensen uitgenodigd voor de castingdag: 49 mensen met de meeste stemmen op expeditierobinson.nl (7 maal de top 7 van elke ronde) en 51 mensen die de productie zelf zal selecteren. Wees creatief, want geen enkel filmpje blijft dus ongezien!
Hoeveel onbekende Nederlanders mogen deelnemen aan Expeditie Robinson seizoen 2018?
Aan het einde van de castingdag blijven er 7 mensen over die deel mogen nemen aan Expeditie Robinson 2018. Behoor jij tot 1 van de 7, dan krijg je ook meteen meer informatie over de opnameperiode etc. vanuit de redactie van Expeditie Robinson. Je krijgt geen vergoeding voor deelname.
Wanneer zijn de opnames voor Expeditie Robinson 2018?
Dat is nog niet precies duidelijk, maar je moet 5 weken achter elkaar beschikbaar zijn ergens in de periode juni t/m juli 2018.
Wat zijn de specificaties van de video?
De video mag maximaal 2 minuten lang zijn en 500 mb. Wees zo creatief mogelijk! Er is één vereiste: je moet per week de desbetreffende weekopdracht uitvoeren terwijl jij je verhaal vertelt. Als je in het filmpje niet de opdracht van die week uitvoert, telt je inzending voor die week niet mee. Neem altijd je eigen veiligheid in acht en voer de opdrachten uit op verantwoordelijke wijze. RTL is niet aansprakelijk voor ongevallen tijdens het opnemen van jouw video.
Ik krijg een foutmelding bij het uploaden van de video, wat kan ik doen?
Dit kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk is je video te groot, of in een niet ondersteund bestandsformaat, of is je internetverbinding niet in orde. Probeer altijd een video in mp4 te uploaden, van maximaal 500MB. Werk het nog steeds niet? Neem dan contact op met customercare@rtl.nl.
Waarom is mijn profielfoto zwart of niet te zien?
Dit ligt waarschijnlijk aan het afbeeldingsformaat dat is geüpload. Hierdoor kan de website deze niet goed verwerken en is hij dus niet zichtbaar (zwart vlak). Probeer een jpg of png bestand te uploaden.
Ik heb het verkeerde filmpje geüpload, wat moet ik doen?
In je profiel kun je zelf je video verwijderen, middels de 'verwijder' link onder de video. Vervolgens kun je een nieuwe video uploaden. Let op: bij het verwijderen van een video, worden automatisch ook de stemmen op die video verwijderd.
Ik heb een verkeerde profiel foto geüpload, kan ik deze nog aanpassen?
Ja dat is mogelijk. Via 'wijzig profiel' is de profielfoto te wijzigen.
Kan ik mijn profiel later nog verwijderen?
Ja. Dit kan in ‘Mijn profiel’. Wanneer je jouw profiel verwijdert, vervallen ook jouw stemmen en kom je niet meer in aanmerking voor deelname.
Ik heb op de knop ‘niet ok’ geklikt, maar dit was niet de bedoeling. Heeft dit gevolgen?
Wanneer er 1 keer op deze knop is geklikt, heeft dit absoluut geen gevolgen voor het profiel en de bijbehorende stemmen.
Hoe kunnen mensen stemmen?
Wanneer jouw video op www.expeditierobinson.nl staat, kan er meteen op je gestemd worden. Schakel je familie, vrienden en vriendinnen in en vraag hen om op jou te stemmen. Deel je aanmelding voor Expeditie Robinson ook op je Facebook en Twitter om zo nog meer stemmen te halen! Indien het vermoeden bestaat van (elektronische) fraude of anderszins oneerlijke wijze beïnvloeding van de uitslag, zulks ter beoordeling van RTL, dan is RTL gerechtigd om deze stemmen te verwijderen. In dat geval zullen de betreffende stemmen niet meetellen voor de uitslag noch zal de betreffende deelnemer in aanmerking komen om geselecteerd te worden voor de castingdag.
Tot wanneer kan ik stemmen?
Je kunt vanaf 19 februari steeds wekelijks tot de volgende maandag 10:00 uur stemmen. Wanneer er een spelronde voorbij is, is de top 7 verzekerd van een uitnodiging voor de castingdag en staat de teller weer op nul. Dan worden er weer nieuwe filmpje geüpload mag je dus weer opnieuw stemmen. De laatste week stopt op 9 april om 10:00 uur.
Hoe helpen jullie me om meer stemmen te krijgen?
Je krijgt direct na je aanmelding verschillende opties om meer stemmen te vergaren. Zoals een aangepaste profielfoto, een video die je kunt delen en een flyer die je kunt printen.
Mag ik meerdere stemmen uitbrengen op 1 persoon?
Je kan per emailadres 1 keer je stem uitbrengen en per facebook account 1 keer. Stemmen die op een onrechtmatige manier worden uitgebracht worden verwijderd.
Help! Mensen hebben op mij gestemd, maar ik zie deze stemmen niet op de site verschijnen
Het kan even duren voordat de stemmen op de site verschijnen. Ook kan dit liggen aan je cache geheugen. Refresh (laad de pagina opnieuw) en wis eventueel je cache geheugen (tijdelijke internet bestanden).
Ik heb een profiel en had veel stemmen, maar nu ineens een stuk minder. Hoe kan dit?
Wij controleren op neppe emailadressen en veel stemmen van eenzelfde computer of device. Alleen echte emailadressen worden als stem geteld! Het heeft dus geen zin om op deze manier extra stemmen te werven. Bij misbruik kan een deelnemers zelfs gediskwalificeerd worden.
Mijn bevestigingsmail via hotmail komt niet aan
Het klopt dat de hotmail bevestigingsmail niet aankomt. Hier hebben wij verder helaas geen invloed op. Wat je nog wel kan doen zodat de bevestigingsmail aankomt is @expeditierobinson.nl aan je veilige afzenderlijst toevoegen. Lees hier hoe: http://www.wikihow.com/Add-Approved-Senders-to-Hotmail. Wij kunnen helaas niet met zekerheid zeggen dat eerder uitgebrachte stemmen met hotmailadressen alsnog worden bezorgd bij de afzender.
Hotmail bevestigingsmail die niet aankomt
Het klopt dat de hotmail bevestigingsmail niet aankomt. Hier hebben wij verder helaas geen invloed op. Wat je nog wel kan doen zodat de bevestigingsmail aankomt is @expeditierobinson aan je veilige afzenderlijst toevoegen.

Als je onderstaande link als voorbeeld neemt en ipv @yahoo.com @expeditierobinson.nl gebruikt gaat het werken.

http://www.wikihow.com/Add-Approved-Senders-to-Hotmail Wij kunnen helaas niet met zekerheid zeggen dat eerder uitgebrachte stemmen met hotmailadressen alsnog worden bezorgd bij de afzender.
Vragen? Mail ons


Voorwaarden voor stemmers - Deelname voorwaarden